Un altre dels articles d’homenatge a Tomàs Raguer, que van aparèixer al número 100 de la revista Scriptorium de l’1 d’abril del 1931, el va escriure el periodista i escriptor,  Esteve Busquets i Moles.

Us en deixem uns fragments: 

El meu senyor Tomàs.

… Per via, doncs, d’en Narcís Serra vaig fer coneixença amb el senyor Tomàs. Jo, aleshores, encara em donava vergonya de confessar les meves vel·leïtats literàries i escudat per un pseudònim vuitcentista «Arnaid lo gaiter» vaig publicar els meus primers versos en periòdics d’infants. He dit tot això perquè quedés patent que estimant tot el que podia les coses nostrades, em vaig sentir respectuosament enamorat d’aquest home que va saber convertir la seva rebotiga d’apotecari, en cenacle de literats i d’intel·lectuals, i més tard, com diu molt bé en Busquets i Punset en aquest mateix número, desarraconar de les velles golfes de l’Església de Sant Pere, el nostre patrimoni genuí…

…Segurament, que si no hagués estat el senyor Tomàs, molts dels que hem vingut a parar a Ripoll, per les arrels de la família o de les amistats, no hauríem estimat mai la nostra—i ho dic ben bé de cor, nostra —vila amb estimació de fills seus…

Revista mensual Scriptorium. Número 100, 1 d’abril de 1931

Sala antic Arxiu Museu Folklòric de Ripoll (1928).