Revista La veu Comarcal, apartat Sports, del 8 de maig de 1915:

EL GRAN MATCH
Els futbolistes i sportmens ripollesos estan d’enhorabona. Dilluns dia 10 en el tren correu arribaran en aquesta vila els simpatics joves que composen el mai prou ponderat primer team del F.C. Barcelona, a l’objecte de celebrar partit amb el no menys important primer team del F. C. Matas, disputant-se una magnifica copa.

No és menester que exortem a nostres sportmens i al públic aficionat per a que vagi a saludar als dignissims futbolistes barcelonins. No és menester, repetim, car la cortesia és penyora que no s’aparta mai de nostra manera d’ ésser i per lo tant estem plenament convensuts que tots ells se reuniràn a l’ estació per a tributar un homenatge de admiració i simpatia envers nostres digníssims companys de sport.

El partit se celebrarà en el camp de l’ Ateneu Enciclopèdic Ripollès a tres hores de la tarda.
Els joves que composaran els dos equips contendents seran (salvo modificacions d’ última hora) :
Equip Barcelona.-Robert, Barba, Costa, Greemvell, Bau, Baonza, Bohm, Hormeu, Castells, Viñals i Vintró.
Equip Matas.-Turón, Arias, Pedret, Ferrer, Corvinos, Matas (J.), Matas (A.), Jordau, Ventura, Fuster i Matas (B.).
Tením entès que’ls dos equips són de primera categoría lo qual ens fa creure que’l partit serà interessantissim i per conseguent que’l camp se veurà molt i molt concorregut.

Des d’ aquestes columnes tenim la satisfacció de saludar afectuosament als simpàtics deportistes barcelonins que venen a honrar-nos amb sa agradabilissima visita contribuint a l’ ensemps a la propagació d’ aquest sanitós sport en la nostra ben aimada comarca.

A. C. M.

 

Us deixem amb una fotografia de com era el camp de futbol de Ripoll:

Imatge de l’Arxiu Comarcal del Ripollès. Inauguració del camp d’esports. Partit de futbol disputat entre l’Sport Club Olotí i l’Ateneu Enciclopèdic Ripollès, 1914.