13.05.2020

El Museu Etnogràfic de Ripoll participarà en el DIM que aquest any serà digital

El Dia Internacional dels Museus (DIM), esdeveniment que se celebra cada 18 de maig amb l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats, enguany, a causa del confinament global, el #DIM2020 serà digital.

El DIM es caracteritza per l’organització d’activitats especials als museus, jornades de portes obertes i per la Nit dels Museus, en la qual aquests equipaments obren en horaris poc habituals. Aquest any, però, les activitats in situ s’ajornaran i es podran realitzar el cap de setmana de la Nit dels Museus, que s’ha traspassat al 14 de novembre.

Sota el lema Museus per la igualtat: diversitat i inclusió, el Museu Etnogràfic de Ripoll (MER) ho celebrarà amb una publicació especial a la seva web i xarxes socials. Serà un vídeo en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’ha anomenat “portes obertes online”, en el qual diferents museus, en un màxim de 5 minuts, podran destacar peces del seu fons o donar a conèixer el seu museu. En el cas del MER, es destacaran cinc peces de l’àmbit de la dona, tema central que tracta aquest any el Museu i que també escau en el lema proposat del DIM. Paral·lelament, es farà un altre petit clip amb fotografies antigues del fons Nicolau Coma (Museu Etnogràfic de Ripoll. Arxiu Comarcal del Ripollès) amb la dona com a protagonista, acompanyat de la música de Les Cantarines.

A més, el 18 de maig, també es presentarà un nou joc familiar que es podrà fer des de casa. Es tracta de Crea la teva història! El joc de cartes del MER, creat a partir d’una selecció dels dibuixos de Josep Ribot que complementaven els articles publicats al setmanari El Catllar (abril de 1920 – març de 1923), d’en Jan (autor de còmics  i creador d’en Superlópez) i d’en Jordi Triola (artista ripollès).

A partir del dia 18 de maig, tant els vídeos com el joc de cartes estaran disponibles a la web del Museu www.museuderipoll.org