Ja és possible descobrir el Museu de Ripoll a través d’un recorregut 3D immersiu!

Amb l’arribada de la pandèmia i la impossibilitat de poder desplaçar-se per arreu del territori, la tecnologia ha sigut una gran alternativa per seguir visitant espais sense moure’s de casa, com ara els Museus. Així, el Museu Etnogràfic de Ripoll ha estat treballant per poder oferir una visita virtual, per seguir posant en valor el seu fons i col·leccions, tot i les limitacions de mobilitat que hi puguin haver.

A partir d’aquest mes de març, el Museu posa a disposició del públic la visita virtual a l’exposició permanent a través de la seva pàgina web https://www.museuderipoll.org/visita-virtual-en-3d/ , coincidint amb els deu anys de la reobertura de la nova seu (26 de març).

Les visites virtuals són una manera interactiva i amena de veure un espai en totes les direccions només fent moure ratolí, mitjançant la creació fotografies panoràmiques que permeten observar l’espai en 360 graus.

D’aquesta manera, el visitant podrà moure’s lliurement per totes les sales del Museu Etnogràfic de Ripoll com si fes el recorregut in situ, acostant-se també a les vitrines i mirar-s’ho en detall.

Pròximament, el Museu de Ripoll també disposarà de la visita virtual pedagògica adaptada a diferents nivells escolars de primària i secundària, en la qual es proposaran un seguit d’activitats que els alumnes podran fer des de l’aula, tot descobrint el Museu i sense la necessitat de desplaçar-se. Es tracta d’una bona alternativa per poder seguir oferint la visita a les escoles, tot i les restriccions i mesures de contenció contra la Covid-19.

Us proposem endinsar-vos al Museu Etnogràfic de Ripoll de manera virtual. No obstant això, segueix obert en horari habitual.