Del 21 de març al 12 de maig

El Museu Etnogràfic de Ripoll acull una nova exposició temporal: ‘Propaganda, lluita i desenllaç, que commemora els 75 anys del final del conflicte.

El Museu Etnogràfic juntament amb l’Arxiu Comarcal del Ripollès, han preparat aquesta nova exposició, on s’hi poden observar diferents objectes relatius als bombardeigs a la població de Ripoll, objectes de guerra cedits per l’exposició de ‘La Retirada’ de Camprodon i cartells de propaganda de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

L’exposició es podrà visitar fins al 12 de maig i durant aquest període s’han organitzat diferents activitats:

– 4 d’abril, 20h cinefòrum amb la pel.lícula Soldats de Salamina. Comentaris de Ramon Musach.

– 11 d’abril a les 19,30 Taula Rodona ‘Experiències i records de la Guerra Civil’ amb intervenció de diverses persones que varen viure els fets. Presentació Antoni Llagostera i Fernández .Moderador Ramon Alabau i Selva.

– 25 abril 19h, Conferència ‘Derrota i exili,perseguidors i perseguits des de la Guerra Civil a la segona Guerra Mundial’ a càrrec de Jordi Guixé i Corominas doctor en història contemporània i director de l’observatori Europeu de memòries de la UB. L’acte es complementa amb el documental ‘Els espies de Franco’.