Del 30 d’abril al 30 de maig de 2021

El títol Miratges de colors, que encapçala aquesta exposició de les darreres creacions d’Er.Rabehy, no és pas casual ni fortuït, ans al contrari, amb aquests mots de ressons cromàtics, l’autor ens fa sabedors d’algunes fites  importants en l’eclosió tant del seu quefer creatiu com de la sensibilitat artística que l’anima, a més de la projecció vers el futur que l’acompanya.

Tot plegat implica una referència als seus orígens magribins, a redós de la ciutat de Marràqueix on, ja de ben xic, se li desvetllà el delit pel dibuix i el color, tamisat per una fantasia desbordant que ell mateix no dubta a qualificar d’onírica, amb tota la càrrega de somnis i de subjectivitat que acompanya aquest concepte.

Bagatge acolorit d’ocres de tons incomptables, de llum a voltes encegadora, dels roigs luxuriants dels encontorns de Marràqueix (no debades és coneguda amb el sobrenom de «la ciutat vermella»), que atresora als plecs del cor i ens la fa avinent a través de la seva paleta, rica i diversa perquè, mitjançant el seu cristal·lí inquiet i curiós, hi ha sabut incorporar noves coloracions i, evidentment, noves vivències.

Mohammed Er.Rabehy va néixer el 1989 en un poble a tocar de Marràqueix, l’anomenada «ciutat vermella». Després de passar pel País Basc, arriba a Catalunya l’any 2008 i s’estableix primer a Celrà i després a Olot. Actualment, i per motius de feina, és a Albacete, sense perdre el contacte, però, amb Catalunya.

Com a artista, la seva formació ha estat –i és– bàsicament autodidacta, i el que més li interessa com a creador és reflectir la natura, amb una paleta de colors i de textures que s’inspiren en el sòl volcànic garrotxí, així com en les barreges cromàtiques que serva en el seu record de la seva terra natal, el Marroc.

Li agrada especialment el fet de poder treballar/manipular papers, bé reciclats, bé fets a mà, per les textures que li ofereixen; a partir d’aquí, i un cop fixats al llenç, fa una primera capa de color de fons i, amb fragments d’altres papers i combinant-los amb altres colors, intenta, com ens diu ell mateix, «reproduir diferents textures que em recordin alguna experiència o intuïció que m’hagi provocat algun paisatge o fenomen».

Malgrat la seva joventut, el seu currículum expositiu és remarcable: 

–  Decomarc Art, Olot  (2015)

–  Casal Sant Miquel, Olot (2016)

–  Cafeteria l’Arcada, Olot (2016)

–  El Racó de la Font, Olot (2017)

–  Galeria Les Voltes, Olot (2017)

–  Cafè Art, Olot (2018)

–  Espai Jove, Girona (2018)

–  Galeria Abartium, Vic (2019)

–  Hotel Picasso, Torroella de Montgrí (2019)

–  Castell de Montesquiu (2019)

–  Museu de la Garrotxa, Olot (2019)

–  Palau de l’Abadia, Sant Joan de les Abadesses (2020)

–  Espai de la llibreria, Girona (2020)