Del 9 de juny al 19 de juliol

Exposició itinerant dedicada a la música, poetessa, folklorista, pedagoga…, Palmira Jaquetti, amb la qual es vol donar visibilitat a l’immens treball que va realitzar en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d’una mostra de la seva sensibilitat estètica, literària i humana.

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. Com a dona d’una època en què era difícil ésser escoltada i valorada en el món intel·lectual i cultural, representa un paradigma de tantes altres dones, també anònimes, que van contribuir a construir un model de país.

L’exposició Llum a l’ànima ha estat produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània i la Diputació de Girona.

Dossier de Premsa “Llum a l’ànima”