El passat divendres 19 de maig, el Museu Etnogràfic de Ripoll va celebrar la tradicional Nit dels Museus, una ocasió única per oferir una experiència cultural especial als visitants. Aquest any, l’esdeveniment va ser encara més destacable, gràcies al projecte de col·laboració amb la Fundació MAP.

El projecte de col·laboració entre la Fundació MAP i el Museu ha permès enriquir l’experiència dels visitants mitjançant l’organització d’una activitat especial durant la Nit dels Museus. Aquesta iniciativa conjunta va consistir en una visita guiada exclusiva a les col·leccions del Museu, a càrrec de persones ateses pel MAP, en la qual van participar més de 55 persones. En Pere, la Maria, l’Evaristo, la Mª Àngels, l’Olga, en Manel, en Font, en Salvador, en Josep Maria, en Simó, i  en Quim, van ser uns guies d’excepció, que després d’un treball conjunt de més de set mesos, es van posar davant del públic per explicar la memòria i la vida del Museu i el van omplir d’il·lusió i emoció.

A més de l’activitat especial, el dia 18 (Dia Internacional dels Museus -DIM-) i el cap de setmana del 20 i 21 de maig, també es van celebrar portes obertes al Museu i a la Farga Palau, que van rebre un total de 470 persones. Aquests visitants van tenir l’oportunitat de gaudir de la visita als dos equipaments de manera gratuïta, fent del cap de setmana una oportunitat per a descobrir la història i patrimoni del territori.

El Museu Etnogràfic valora la resposta positiva del públic i la seva participació activa en les diferents activitats durant la Nit dels Museus i el cap de setmana de portes obertes. Aquesta gran afluència de visitants demostra el creixent interès de la comunitat per la tradició i la cultura, així com el suport i l’entusiasme dels ciutadans en aquesta celebració internacional.

El Museu també vol expressar la seva gratitud a tots els professionals i voluntaris de la Fundació MAP que van fer possible aquest esdeveniment exitós. Sense la seva dedicació i esforç, no hauria estat possible brindar aquesta experiència cultural enriquidora als visitants.

Amb l’èxit de la Nit dels Museus i les portes obertes del DIM i del cap de setmana, el Museu espera continuar treballant per oferir activitats i esdeveniments emocionants que promoguin la cultura i el treball per a la societat i des de la societat. Es recorda als interessats que el Museu es manté obert al públic durant tot l’any i ofereix una àmplia varietat d’exposicions i programes educatius per a tots els públics.