Aquest estiu, activitats per a tothom!

Gaudeix de totes les activitats que el Museu Etnogràfic de Ripoll t’ofereix per fer sol, en parella, en grup o en família.

VISITES GUIADES

  • Visita guiada a la Farga Palau de Ripoll amb demostració de forja en directe. Entra dins un autèntic taller de farga que va tancar les portes de manera definitiva l’any 1978. Podràs observar dos martinets, les trompes (que caracteritzen la farga catalana), la roda hidràulica… i conèixer el procés mitjançant el qual la mena es converteix en ferro apte per ser treballat posteriorment.
  • Visita guiada a l’Scriptorium de Ripoll i taller “Fes de monjo copista”. Descobreix el passat cultural de la vila de Ripoll i la importància que el Monestir de Santa Maria va tenir al llarg dels segles X-XII en la producció i còpia de manuscrits, que van esdevenir dels més importants d’Europa. Seguidament, converteix-te en un monjo copista!
    A partir d’una ploma d’oca, una canya, una ploma metàl·lica, una mica de tinta i un model de lletra carolina i un de lletra gòtica, podràs fer un punt de llibre personalitzat amb qualsevol de les dues lletres medievals i que t’enduràs a casa.
  • Visita guiada “Memòria i vida” al Museu Etnogràfic de Ripoll. Visita el primer museu d’etnografia de Catalunya i descobreix el passat recent de la nostra societat. Els objectes, les cançons, les frases fetes, les llegendes, etc. són les pistes que s’han d’anar descobrint per saber com vivien els nostres avis i fins i tot, com van viure la seva infantesa els nostres pares; quin llegat material ens han deixat en el present i com ens pot servir en el futur.

*Venda d’entrades a la web del Museu.

ACTIVITATS FAMILIARS

Descobreix el Museu Etnogràfic a través del joc!

  • Gimcana “Busca’m al Museu”. Resol un seguit d’enigmes i troba els nous intrusos que s’han amagat a les vitrines.
  • Joc “Missió Muet”. Les peces del Museu estan en perill. Ajuda al pollet Muet (la mascota del Museu) a resoldre les missions i salva el Museu.
  • Taller “Fem un xai”. A partir de la silueta d’una ovella, vesteix-la amb llana de veritat i pinta-la com vulguis, però sobretot, no et deixis les pigues que caracteritzen a l’ovella ripollesa.

*Les activitats familiars van incloses en el preu de l’entrada al Museu Etnogràfic de Ripoll.

EXPOSICIONS TEMPORALS

I A MÉS…

La visita lliure pel Museu Etnogràfic, es pot fer amb una audioguia que funciona amb el dispositiu mòbil de cada visitant i que l’acompanya  durant tot el recorregut. D’aquesta manera, li permet descobrir la seva història i les curiositats d’alguns dels objectes exposats. L’audioguia s’ofereix en català, castellà, anglès i francès, i també disposem de la signoguia, adaptada en Llengua de Signes Catalana. Es disposa, igualment, d’un text introductori del Museu en Braille per a persones invidents.

*Aquests recursos van inclosos en el preu de l’entrada al Museu Etnogràfic de Ripoll.