El Dia Internacional dels Museus (DIM) és una celebració anual que té lloc cada 18 de maig. Aquesta data va ser establerta pel Consell Internacional de Museus (ICOM) el 1977 per promoure la importància dels museus com a llocs de diàleg entre cultures i com a agents de canvi social. El Dia Internacional dels Museus es celebra a tot el món i cada any s’organitzen activitats especials per destacar el paper dels museus en la societat i fomentar la seva participació en la vida cultural de les comunitats.

Com a part del DIM, també se celebra la Nit dels Museus,  consistent en mantenir oberts els museus durant la nit, o oferint als visitants activitats especials com visites guiades, espectacles en viu, concerts, projeccions audiovisuals i tallers, entre altres. A més, els museus solen oferir entrada gratuïta o amb preus especials per a aquesta ocasió, amb l’objectiu de fomentar la participació i l’interès del públic per la cultura i el patrimoni. La Nit dels Museus és una activitat  que contribueix a promoure el paper dels museus com a llocs de diàleg, reflexió i descoberta per a tota la societat.

Per l’edició d’enguany, el Museu Etnogràfic de Ripoll proposa:

DIJOUS 18, DISSABTE 20 I DIUMENGE 21 DE MAIG

Portes obertes al Museu Etnogràfic i a la Farga Palau de Ripoll

Horaris i reserva de places per visitar la Farga Palau

DIVENDRES 19 DE MAIG

Celebració de la Nit dels Museus amb la visita “Viure i sentir el Museu Etnogràfic de Ripoll”, a càrrec dels usuaris de la Fundació Map.

A les 19.30 h i a les 20.30 h.

Les places per a aquesta activitat són limitades: Reserva de places