Gener 2018

JA A LA VENDA LA PETITA HISTÒRIA DEL MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL

Coneix el passat del Museu a través de les imatges de Pilarín Bayés

Aquest 2018 ja està disponible la Petita història del Museu Etnogràfic de Ripoll amb els característics dibuixos de Pilarín Bayés i amb dos ripollesos com a autors, Joan Alabau i Pere Roura.

Es tracta d’un llibre que de forma amena i didàctica ens narra la història del Museu i la seva voluntat d’explicar com es vivia a la comarca del Ripollès, a través d’un personatge molt especial: en Muet, un pollet que es topa amb el farmacèutic, arxiver, historiador i folklorista Tomàs Raguer, el primer director de l’Arxiu Museu Folklòric que li presenta un grup de folkloristes amb els quals estan preparant l’obertura del primer museu d’etnografia de Catalunya, tot recollint objectes i entrevistant a la gent de les contrades per conèixer i deixar constància de la seva manera de viure abans que desaparegui amb l’arribada de la indústria.

En Muet és convidat a acompanyar als folkloristes durant la seva visita al Pla d’Anyella per veure com els pastors viuen durant l’estiu a la muntanya amb el ramat i fer el viatge de tornada en arribar la tardor. A partir d’aquí coneix a altres personatges i fa un recorregut en el temps per descobrir l’evolució del Museu fins al dia d’avui.

Si vols descobrir les aventures d’en Muet, es pot adquirir la Petita Història a la recepció del Museu Etnogràfic de Ripoll, disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.