desplega

Cursos i Xerrades

Cursos i Xerrades

16 d'abril de 2015

L’Scriptorium de Santa Maria de Ripoll, exemple d’intercanvi intercultural i interreligiós

Des del Museu Etnogràfic de Ripoll es gestionen dos altres equipaments de gran rellevància, que són la Farga Palau i l'Scriptorium de Ripoll.
És per aquesta raó, que el 16 d'abril de 2015, el Museu Etnogràfic de Ripoll va ser convidat a participar en una xerrada a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet, titulada ''L’Scriptorium de Santa Maria de Ripoll, exemple d’intercanvi intercultural i interreligiós''.

La finalitat de la xerrada, on hi havia assistents de diferents cultures i religions, va ser explicar la importància que va tenir l'Scriptorium del Monestir de Santa Maria de Ripoll en la producció i còpia de manuscrits, però també per tractar-se d'un important centre de cultura i de difusió, i d'un  punt d'intercanvi cultural.
En el monestir de Ripoll van haver-hi intercanvis de coneixements entre diferents religions i cultures, com ara l'àrab i l'hebrea, d'on es va poder conèixer les ciències o l'astrolabi.

La Biblioteca Can Peixauet organitza diferents xerrades i actes dirigits a tothom, amb la voluntat de donar a conèixer les diferents religions i cultures i que aquestes interectuïn entre elles.L’Scriptorium de Santa Maria de Ripoll, exemple d’intercanvi intercultural i interreligiós
desplega

Altres cursos

desplega

Exposicions temporals